Startelva: Filip – Victor L, Henke, Mattias A, JT – Alex, Anton, Pontus, Oskar – Simon A, Bashir

Simon M G som spelade sista dryga kvarten som yttermittfältare till höger.
Marius som spelade sista 12 som mittback.
Kaim som spelade sista10 som högeranfallare.
Shershah som spelade sista10 som vänsteranfallare.

Första halvlek var otroligt tillknäppt och händelsefattig men där vi började bäst och också tog ledningen redan i den 5:e min efter ett perfekt samarbete mellan våra HIF-nyförvärv (det enda HIF som finns i Göingebygderna Hässleholms IF?) när Anton slog en hörna som Simon A gick upp och klockrent nickade i mål. Klagstorp som börjat väldigt avvaktande tog efter vårt mål tag lite i spelet och var väl för en kort period de som förde spelet. De hade också så när kvitterat i den 10:e min efter ett missförstånd i vårt försvar.

Sedan hände egentligen inget att skriva hem om förrän vi missade ett friläge i 45:e min. Spelmässigt var det väl hyfsat jämnt med ett visst övertag för oss under andra halvan av halvleken. Vi hade lite mer boll och många bra intentioner men slarvade lite för ofta med de avgörande passningarna eller hade för dåliga första-tillslag för att det skulle resultera i några farligheter.

Ytterst få avslut blev det innan domaren blåste för halvtidsvila. Vi hade om man inte är väldigt generös i sina bedömningar bara ett enda – målet – medan de hade ett på och två utanför.

Andra halvlek blev desto händelserikare. Flera av Klagstorpsspelarna började nästan från matchens början att klaga på domaren och den som gjorde det allra mest, trots att han själv spelade ganska opolerat, blev utvisad bara 4 minuter in på andra halvlek efter en ful eftersläng. När vi 7 minuter senare gjorde 2-0, efter ett mönsteranfall som avslutades med ett inlägg från Victor förbi målvakten som Oskar mötte vid bortre stolpen och petade in, dog matchen. Luften verkade gå ur dem helt. Till deras heder ska sägas att också klagandet klingade ut (vad jag uppfattade i alla fall men just när det gäller detta har man ju haft fel förr?).

Spelet fördes resten av matchen i princip bara på deras planhalva och chanserna avlöste varandra trots att vi gav bort flera genom flera onödiga offsidelöpningar (något vi också ägnade oss åt i första halvlek). Tre mål till blev det och noterbart är att alla avbytarna trots sin relativt ringa speltid fick nöjet att vara inne på de två sista målen, en av dem t.o.m. som målskytt.

Vårt 3-0-mål gjordes i den 71:a min av Simon A som skruvade in bollen vackert nära bortre krysset men inte hårdare än att målvakten borde kunnat rädda om han stått rätt placerad. Mattias som stötte framåt en hel del mot slutet av matchen gjorde ett fint förarbete när han grävde fram bollen i en närkamp nästan ända nere vid deras kortlinje innan den hamnade hos Simon. Klagstorp hade därefter en kortare period där de fick till lite eget spel och de hade också ett långskott som tog klockrent i ribban.

Det fjärde målet föll i 84:e min när Alex frispelad av Shershah inte gjorde något misstag och det femte och avslutande två min senare när Alex sprang fatt en boll på kortlinjen som alla trodde skulle rinna ut och därifrån fick in bollen så att Stefan på samma sätt som Oskar tidigare kunde slå bollen i tomt mål från nära håll.

Vi var som förstås av ovanstående det klart bättre laget. Klagstorp hade säkert kunnat stå upp betydligt bättre utan sin onödiga utvisning men hade knappast tagit någon poäng utan den heller.

Statistik: Hörnor: 8-1 Avslut på mål: 13-2 Avslut utanför: 3-5